Dear Santa, just how good do I have to be to get Oskar for Christmas?


I want to see all of the things that we've already seen


Am I free or am I tied up?

Tretton dagar har gått sen jag senast skrev. Skrev om kärleken innanför stängda dörrar.
För vem vill vara ute nu? När vinden vart man än vänder sig slår emot en med sådan kraft att man undrar om det är värt att gå ut. Det finns inget fint att titta på ute längre. Vinden tar tag i allt och alla och förstör det tills det bara finns något grått och trist kvar. Man försöker se ett slut på det hela; massor av snö som gjort ett grått landskap vitt eller; kanske ännu längre fram, när solen färgar landskapet igen. Istället för snöflingor som dinglar ner och försvinner när dom nuddar den för varma marken vill jag ha knarrande snö under mina skor och små snöflingor i håret.
Röda kinder och allt sånt där. Kyla som får ögonen att tåras.

No army is brave without equipment

Jag plockar regndroppar från dina kinder. Plockar äpplen från träden. Från marken. Dropparna samlas i groparna i mina fingrar. Bildar vattenfall ner på din mage. Vattnet lägger sig som ett hav i din navel.
Målar väggarna med ord. Fönstrena, rutorna, busskurer. Allt målas med ord. Hoppas all denna väntan tar mig någonstans. Målar din insida med ord, som du har målat min.
Dina läppar formas till ett leende, det är det finaste jag någonsin sett.
En lång tid sittandes i gula rum, tillsist ses vi igen. Det var värt det, väntan var värt det. Du är värd.. vad var det man sa.. mer än allt fåglar samlat. Och det är du verkligen.
Rosa naglar smeker dina stängda ögon, dina läppar (som är det finaste jag vet), din bröstkorg, din mage. Du skrattar till för du är hemskt kittlig på magen. Min pojkvän är kittlig på magen.
Min pojkvän är jättefin när han äter äpplen och någongång borde man komma bort från att skriva bara om honom, kanske skriva lite om den gråa himlen, regnet, kalla fötter och tidiga mornar istället. Men tänk er själva att ni delar allt detta med den bästa ni vet. Det är rätt omöjligt att skriva om annat då.

  • Dear Santa, just how good do I have to be to get Oskar for Christmas?
  • I want to see all of the things that we've already seen
  • Am I free or am I tied up?
  • No army is brave without equipment
  • RSS 2.0